top of page

Het mag. met een lach en een traan

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022


Deze blog is een samenraapsel van hersenspinsels. Ik wil graag mama's steunen. Ik zou zo graag een sterke warme comunity zien groeien waar we onszelf kunnen zijn en in een warm badje van moederliefde terecht kunnen komen.


Ik ben Kim. Ik ben een zorgmama.

Ik ben kim. Ik heb 3 kinderen, de jongste heeft downsyndrooom.


Wat is de juiste omschrijving? Wat is de benaming voor een mama met een speciaal kindje?

Ik ging op zoek en ontdekte dat dat moeilijk is. We zijn echter niet 1 groep... ieder blijft vooral zijn eigen mooie zelve. Moest het dan MOOIE MAMA'S zijn? Mooie mama's zijn het absoluut! Stuk voor stuk! Vanbinnen en vanbuiten. Ik weet dat jij, mooie mama, 100% gaat voor je kind. Altijd. Ook als het wat moeijlijker gaat. Ook als je me-time neemt zit jouw kind in je gedachten. Je bent mooi en het zo waard om dat te weten. Ik voel me zelf veel te nederig om onder die term te vallen. Het maakt het wat ongemakkelijk.


MOEDIGE MAMA's? Daartegen voel ik zelf een weerstand. Niks moedig. Gewoon random op je pad gekomen en elke mama gaat gewoon door. Pakt aan wat er op haar pad komt en gaat ervoor. Heb je dan een andere keuze? Maar ik weet: Jij bent moedig! Ongelooflijk moedig. (laat me ook even vermelden dat ik momenteel schrijf met de tranen in mijn ogen, ontroerd door jou wilskracht, ontroerd door de kracht die in jouw, moedige mama schuilt! )


MANIC MAMA? Soms ook :-D


Ik ging op zoek naar een grootste gemene deler. Wat vind ik belangrijk voor jou, lieve mama? Gun jezelf tijd om even niets te doen of net gewoon even op de grond gaan zitten spelen met je kinderen en vandaag gemakkelijke pizza's te halen. Gun jezelf de gevoelens die je voelt. Soms zijn die ongelooflijk warm en positief. Soms zijn die gewoon k*t. Gun jezelf dat het niet altijd perfect is. Weet dat je probeert. Dat is goed genoeg.


Het mag.


Wil jij vandaag alleen maar vluchten en niets bijdragen. Het mag. Heb je nu even geen zin in vrienden die niet tot deze groep behoren? Het mag. Weet je niet wat je voelt en swingen je emoties alle kanten uit? Het mag. Wil je even alleen tijd voor je kind en genieten van de schoonheid van het leven?


Lieve mama, het mag. Gun het jezelf. Laat toe wat je nodig hebt. Soms positief, warm en vrolijk met een lach. Soms is het koud, verdrietig met een traan. Maar het mag.


Kunnen we elkaar nu even een knuffel geven en laten weten aan elkaar dat we elkaar steunen. Weet, mooie, moedige, lieve mama: je bent nooit alleen. Er zijn nog mama's die het soms moeilijk hebben. Die strugglen en huilen in bed. Heb je het moeilijk? Je mag me altijd contacteren. Ik zal niets voor je kunnen oplossen, maar heb wel altijd en overal mijn luisterende oren bij ;-)


Wat je wil... het mag.


Kon ik jou steunen in jou reis in je gevoelens? Wil je graag op de hoogte blijven van wat we nog meer gaan doen? Volg ons dan op instagram via instagram.com/speelidee

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page