top of page

Over Speelidee

Onze missie en doelen

index.jpg

Sinds hij 4 was, werk ik met leespraat bij mijn zoon met downsyndroom. Omdat de effecten daarvan overduidelijk zijn ben ik mij verder gaan verdiepen in de methode. Na de basisworkshop en een verdiepingsworkshop volg ik ook de jaaropleiding bij Hedianne Bosch.

Thor kon niet zo duidelijk praten, zeker anderen konden moeilijk begrijpen wat hij bedoelde. Ook vormde hij geen mooie zinnen en sprak hij vooral met woorden waardoor het nog moeilijker werd. Leespraat was voor ons een eye-opener. Het is de methode die ervoor zorgt dat Thor meer kan deelnemen aan het klasgebeuren. Hij begrijpt beter wat er gebeurt, wat er gaat komen, wat de juf bedoelt, ...

Ondertussen heb ik de eer om meerdere kinderen te mogen begeleiden, zowel met leespraat als dagelijkse vaardigheden. Bij elk kind zie ik wekelijks vooruitgang. Ik ben nog meer overtuigd. We leren samen de nieuwe school en leerkrachten kennen via leespraat. We leren samen gesprekjes voeren die kinderen dan later kunnen herhalen. We leren samen emoties benoemen. We leren samen hoe je een recept voor slijm volgt. We leren samen de vaardigheden uit het dagelijkse leven.


Ik vind algemene kijk op jou kind heel belangrijk. Zo neem ik alle aspecten van de ontwikkeling in ons verhaal. Dat wil zeggen dat ik kijk naar het sociaal-emotioneel welbevinden, het gedrag, de ontwikkeling op gebied van motoriek maar ook op gebied van cognitieve vaardigheden. Alle levensdomeinen zijn belangrijk en zorgen voor het welbevinden van jou kind.

Respect voor ieders eigen ik. 
Ik zou graag leven in een wereld waar er een volwaardige plaats is voor iedereen in onze maatschappij. Iedereen wordt gezien als de persoon wie hij is met talenten en groeikansen. Laat ons samen gaan voor een prachtig diverse maatschappij.

Ik ben zelf ook ondersteuner in het onderwijs. Ook die job doe ik met hart en ziel. Ik sta leerlingen en leerkrachten bij daar waar speciale onderwijsnoden zijn. Samen gaan we op pad om te zoeken oplossingen zodat elke leerling de beste kansen kan krijgen.

Zo graag wil ik samen met jouw en je kind op pad gaan. Samen stappen zetten. Groeien naar een kind dat weet wat hij kan, hoe hij zijn vaardigheden kan benutten. Ik neem je kind graag mee in zijn leerproces. Zo wordt hij het mooiste wat hij kan worden: zichzelf!

Wil je graag je vragen stellen in een persoonlijk gesprek? Graag! Dat kan via onderstaande knop:

F233D4AE-3EA2-4A74-8DBE-29CEAFE0D3E6.jpg

Heeft jou kind hulp nodig bij dagelijkse vaardigheden? Of is jouw kind zo impulsief dat het hem belemmert in zijn dagelijkse functioneren? Heb je graag iemand die aan jouw zijde staat en mee wil kijken en denken wat de oplossing kan zijn voor jullie situatie?

Dat wil ik heel graag doen voor jullie. Met plezier. Stel gerust je vraag, dan denk ik mee na met jullie en kunnen we misschien samen aan de slag!

bottom of page